27 Temmuz 2013 Cumartesi

Çocuklara Kuran Ve Din Kursları Yasaklanmalıdır

 

              Çocukları Camiye Sokmak Yasaklansın!

Burada yapılanlar çocuklara dinsel taciz kapsamında değerlendirilerek, 18 yaş altı çocukların tek başlarına camiye gönderilmeleri hukuken yasaklanmalıdır.

Çocuğa şeker-çikolata vererek cinsel taciz ile, çocuğa "oyun" ve "oyuncak" göstererek dinsel taciz özünde yetişkin olmayan insanları aldatma anlamında, aynı temele oturmaktadır.



                                              Camide badminton eğitimi

Başbakan Erdoğan bu görüntülere ne diyecek?


Oktay ÇAYIRLI / MİLAS (Muğla), (DHA) - DİYANET İşleri Başkanlığı'yla Spor Genel Müdürlüğü arasında 30 Nisan 2012 tarihinde, yaz kuran kurslarına katılan çocukların sportif faaliyetlere yönlendirilmesine ilişkin imzalanan işbirliği protokolü Muğla'nın Milas ilçesi'nde uygulamaya konuldu.

Milas'taki camilerde düzenlenen kuran kurslarına katılan çocuklara badminton eğitimi verilmeye başlandı.

Spor Genel Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği "Yaz Kurslarında Spor Yapıyoruz" projesi Milas'ta hayata geçti. Proje, Ulu Cami'de Milas İlçe Müftüsü Uğur Kocabaş, müftülük görevlileri ve öğrencilerin katılmasıyla başladı.
http://www.gercekgundem.com/?p=554151


Camide hem Kur’an öğreniyorlar hem spor yapıp oyun oynuyorlar

http://www.nurnet.org/camide-hem-kuran-ogreniyorlar-hem.../

                                                         Camide spor...

Spor Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geçen yıl hayata geçirilen "Yaz Kurslarında Spor Yapıyoruz" projesi bu yıl da uygulamaya konuldu...


Spor Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geçen yıl hayata geçirilen "Yaz Kurslarında Spor Yapıyoruz" projesi bu yıl da uygulamaya konuldu.
http://www.hudutgazetesi.com/haber/13053/camide-spor.html







 
"Asıl olanın çocukların geleneksel, milli ve manevi değerlere uygun yetiştirilmesi" diyen Başkan Yakup Çelik, “Bu meselede hangi argümanları, hangi geleneksel unsurları, nasıl kullanabiliriz hususunda Polatlı Belediyesi üretken, kafa yoran bir belediyedir. Bu çerçevede camilerde çocuklarımızı meddahla, Hacivat’la, Karagöz’le buluşturacağız. Ayrıca çocuklarımıza geleneksel ikramlarımız da olacaktır.” dedi.

Meddah, Hacivat ve Karagöz gösterisi sonrası çocuklara Osmanlı şerbeti ikram edildi.

http://www.malatyasonhavadis.com/.../geleneksel-tiyatro...
 

Promosyon-Hediye İle Namaz Teşviki mi? 

Ş.Urfa'da Promosyonlu Namaz...

Kentin plaka kodundan yola çıkılarak 63 gün süreceği açıklanan kampanya kapsamında, camide 5 vakit namaz kılan öğrencilere laptop bilgisayar, futbol topu, bisiklet gibi hediyeler verileceği bildirildi.

 2 gün önce başlatılan kampanyaya kayıt yaptıran 165 çocuk, ödül kazanmak için ezan okunmasıyla birlikte camiye koşuyor.

 Veysel Karani Mahallesi’nde bulunan Özlek Cami cemaati tarafından, çocukların namaz kılma alışkanlığı kazanması ve ibadete yönelmelerinin teşvik edilmesi amacıyla 63 gün sürecek ’Haydi Çocuklar Camiye’ kampanyası başlattı. ’Namazını camide kıl, puanları topla, ödülü kap’ sloganı ile başlatılan ve el ilanlarıyla duyurulan kampanyaya mahallede oturan 165 çocuk kayıt yaptırdı. İsimleri cami girişindeki listeye asılan çocuklar, 22 Haziran’da sona erecek kampanya süresince topladıkları puana göre; laptop bilgisayar, bisiklet, müzik çalar, müzik kutusu, zeka küpü, futbol topu gibi ödüller kazanacak.

 EZAN OKUNUNCA CAMİYE KOŞUYOR

 2 gün önce başlayan kampanyaya katılan ve ödül kazanmanın heyecanını yaşayan çocuklar, ezan okunmasıyla birlikte camiye koşuyor. Abdest alıp, camide namaz kılan çocuklar, hem ibadet etmeyi öğrendiklerini hem de ödül kazanacak oldukları için mutlu olduklarını söyledi. Namaz kılmaya gelen cami cemaati mahalle sakinleri, uygulamanın daha önce farklı kentlerde yapıldığını belirterek, "Biz de mahallemizde böyle bir kampanya yapmayı kararlaştırdık. Çocuklarımız bu kampanya ile hem camiyi seviyor, hem ibadet yapmayı öğreniyor" dedi.

 Öte yandan, uygulamaya ilişkin haber yapan gazetecilere, namaz kılmak için camiye gelen bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Konuya ilişkin gazetecilerin telefonla ulaştığı Şanlıurfa Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, kampanyanın kendilerinin dışında düzenlendiğini söyledi. (
hurriyet.com)





 
Haydi Çocuklar Namaza Kampanyası’nı Kazanan Çocuk Ailesiyle Umreye Gidecek!

Eyüp İlçe Müftülüğü ile Eyüp Kastamonulular Derneği (Kas-Der) ‘Hadi Çocuklar Namaza’ kampanyası başlattı. Kampanya sonunda camide en çok vakit namazına katılan çocuk, ailesiy
le birlikte Umreye gönderilecek. Kampanyaya katılan çocukların tamamına bilgisayardan cep telefonuna kadar bir çok hediye verilecek.

Eyüp İlçe Müftülüğü ile Kas-Der Eyüp Şubesi çocukları camiye alıştırmak, dini ve ahlaki eğitim almalarını sağlamak amacıyla ‘Hadi Çocuklar Namaza’ adıyla kampanya başlattı. Kampanyanın tanıtım ve bilgilendirme toplantısına İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, Kas-Der Eyüp Şube Başkanı Enis Güven ve Eyüp ilçesinde görevli imamlar katıldı. Toplantıda, imamlara toplantı hakkında bilgi verildi.
 


 
Milas’ta “haydi Çocuklar Camiye” Projesi

Milas’ta “haydi Çocuklar Camiye” Projesi

Milas Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum haftası etkinlikleri kapsamında ilçedeki çocukların camiye ve namaza alışması için düzenledikleri ‘Haydi Çocuklar camiye’ etkinliği yoğun ilgi gördü.

15.06.2012 12:52

- Milas Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum haftası etkinlikleri kapsamında ilçedeki çocukların camiye ve namaza alışması için düzenledikleri ‘Haydi Çocuklar camiye’ etkinliği yoğun ilgi gördü. 14 Nisan’da ilçe merkezinde, Güllük Beldesinde ve İçme Köyünde başlayan etkinliğe toplam 275 çocuk katıldığı bildirildi.
 




 
 

 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder