15 Temmuz 2013 Pazartesi

Kanlı Pazar'dan Taksim Cuma'larına...

Türkiye'nin ilk siyasal gösterilerinin, İslamcı güruhlar tarafından 40 yıl kadar önce, yine bu Taksim meydanında, şimdiki "anti kapitalist müslüman" takımının namaz kıldığı aynı meydanda, bıçaklı-sopalı saldırılarla o zamanın gençlik hareketine ve önderlerine saldırı vb. ile başladığını; o zamanın anti-emperyalist eylemlerinin kırıcılarının bu İslamistlerin öncülleri olduğunu unutmamak gerekir.

"Kanlı Pazar" olarak da bilinen 16 Şubat 1969'da İstanbul Taksim meydanında ABD'nin 6. Filo'sunu protesto etmek için 76 gençlik örgütünün toplandığı sırada, bu aynı meydana "allahu ekber" diye saldıran katiller, İslamistlerden başkası değildi.

Günümüzde Takim'de namaz kılma sahneleri, Türkiye'nin şu andaki asıl eksikliğine işaret etmiyor. Tam tersine, özgürlük direnişinin tam göbeğindeki bu namaz sahneleri, İslami egemenliğin nerelere kadar ulaşmış olduğunun çok çarpıcı bir örneğini oluşturuyor.

Eskiden hiç olmazsa, aydın, ilerici politikacılar konuşmalarında "Allah, kitap, maşallah, inşallah" türü dinsel söyleme pek başvurmazken, şimdiki Türkiye'de, gündelik siyasal söylemlerden, kumar türü yarışma programlarına kadar, "inşallah...Allah, Kuran, kısmet.." den geçilmiyor. Kuzey-Güney'in Kıvanç'ı bile her veda sahnesini "...Allah'a emanet.." jargonuyla bitiriyor.

Bütün bunlara karşılık, Hayyam'dan bir dörtlük aktarmanın bile hukuk yoluyla cezalandırıldığı (fiili linçlerden, fiili mahalle baskısından hiç bahsetmiyoruz bile) bir Türkiye'de yaşıyoruz.

Yukardaki Müslüman destekçisi korumaları görünce, insan kendini Sünni İslam'ın egemenliğindeki 2013 Türkiye'sinde değil de, 1940'ların Stalin SSCB'sinde sanabilir.
 


 
Kanlı Pazar....

16 Şubat 1969 tarihinde İstanbul Taksim meydanında ABD'nin 6. Filo'sunu protesto etmek için 76 gençlik örgütünün toplandığı sırada meydana gelen olaylardır.

Gösteri için valilikten izin alınmıştır. Gösteri yapılmadan önceki günlerde 
Komünizmle Mücadele Derneği uyarılarda bulunarak halkı tepkiye çağırdı. O gün, diğer bir grup da Taksim meydanında taşlı sopalı beklemeye koyuldular. Bayezit Meydanında toplanan gençlik örgütleri yürüyüşe geçtiler. Sultanahmet, Sirkeci, Eminönü, Karaköy, Dolmabahçe yoluyla Taksim Meydanına ulaştılar. İki grup Taksim'de karşılaştı. Olaylar sırasında Ali Turgut Aytaç ve Duran Erdoğan adlı gençler bıçaklanarak öldürüldü. Ayrıca yaklaşık 100 kişi yaralandı.

Ertesi gün Hürriyet gazetesinde Ali Turgut Aytaç'ın bıçaklandığı anın fotoğrafı yayınlandı.

***




 
Direnişçiler İslamist Çabalara Her Yönden Karşı Çıkmalı!

İslam militanları Duranadam'a gusül vaazı vermeye kalkıştılar!

RTE'nin insanları "Sünni İslamist" yapma çabaları gazla...toma'yla... copla.. şiddetle...

"Anti Kapitalist İslamist", "sosyalist islamist" geçinen takım da " "kale içinden"... saldırıyı sürdürüyor!

Direnişçilere "Cuma Namazı İçin İslami Bilgiler" zerketmeye kalkışıyor!




 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder