24 Eylül 2011 Cumartesi

Ateistlerin Başında Demokles’in Kılıçları!




Ateistlerin Başında Demokles’in Kılıçları!



Tanrı-Allah Karşıtı Ateist  Propagandanın  TCK Engelleri!





M. İlmiye Çığ
TCK’nın 125’inci maddesi ve 3’üncü fıkrası ve yine TCK’nın 216’ncı maddesinden yargılanmıştı..


93 yaşındaki sümerolog Muazzez İlmiye Çığ’a geçen yıl yazdığı “Vatandaşlık Tepkilerim” adlı kitabında yer alan ifadeler nedeniyle dava açıldı. Çığ, kitabında başörtüsünün Sümerler’de “genel kadınlar” tarafından kullanıldığını yazmıştı. İzmir Barosu’na kayıtlı avukat Yusuf Akın, Çığ ve yayıncısı İsmet Öğütücü hakkında şikayette bulundu. Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı, Çığ ve yayıncısına “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme ve aşağılama” suçundan dolayı dava açtı. Çığ ve Öğütücü’nün 9 aydan 1 yıla kadar hapsi isteniyor.

2005 yılında, Kaynak Yayınları’ndan çıkan kitabın 48, 100, 150, 163’üncü sayfalarında yer alan “örtünmeyle” ilgili ifadeler nedeniyle açılan davada suç; “TCK’nın 125’inci maddesi ve 3’üncü fıkrasında basın yoluyla kişinin mensup bulunduğu dine göre kutsal sayılan değerlere hakaret, ve yine TCK’nın 216’ncı maddesi gereğince halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” olarak belirtilmiş.

---

Nedim Gürsel ve “Allah’ın Kızları” da  TCK 216. maddesinden Davalık Olmuştu!

Yazar Nedim Gürsel'e “Allah’ın Kızları” romanında “dini değerleri aşağıladığı” gerekçesiyle 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

‘Hukuk skandalı’
Romanı hakkında soruşturma açıldığında şaşırdığını belirten Gürsel, “Savcılığın verdiği takipsizlik kararına rağmen kitabım hakkında dava açıldığını öğrenince şaşkınlığım endişeye dönüştü. Bu durum ülkemizde yalnızca düşünce özgürlüğüne indirilen bir darbe değil, aynı zamanda bir hukuk skandalı. Demek ki bazı çevreler ısrarla Türkiye’nin hâlâ yazarlarını yargılayan bir ülke olmasını istiyor” dedi.


---

Savcı, Fazıl Say’ın ifadesini almıştı!


İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na yapılan suç duyurusunda Fazıl Say ’ın internet paylaşım sitesi twitter’daki kendisine ait sayfasında İslam inancına saldırı niteliğinde mesajlar yayınladığı iddia edilmişti.

Suç duyurusunda, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ve “dini değerlere hakaret” olduğu savunuldu. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, dün Say’ı ifade vermek üzere Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne çağırdı. Soruşturmayı yürüten savcıya ifade veren Say’ın “Kimsenin dini değerlerine hakaret etmedim” dediği öğrenildi. Say, twitter hesabından da, ‘Dünyanın her yerinde müzikteki ifadeleri vermişliğimiz oldu, savcılıkta ilk kez ‘ifade’ verdik. Haliyle tatsız bir gün. Bu soruşturmada avukatlığımı yapan Ankara Barosu Başkanı Sayın Metin Feyzioğlu’na ve Avukat Meltem Akyol’a teşekkür ederim’ dedi.




---------

Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama
Madde 216 - (1) Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(3) Halkın bir kesiminin benimsediği dinî değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması hâlinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

--------

SEKİZİNCİ BÖLÜM
Şerefe Karşı Suçlar

Hakaret
Madde 125 - (1) Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden ya da yakıştırmalarda bulunmak veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilât ederek işlenmesi gerekir.

(2) Fiilin, mağduru muhatap alan sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle işlenmesi hâlinde, yukarıdaki fıkrada belirtilen cezaya hükmolunur.

(3) Hakaret suçunun;
a) Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı,
b) Dinî, siyasî, sosyal, felsefi inanç, düşünce ve kanaatlerini açıklamasından, değiştirmesinden, yaymaya çalışmasından, mensup olduğu dinin emir ve yasaklarına uygun davranmasından dolayı,
c) Kişinin mensup bulunduğu dine göre kutsal sayılan değerlerden bahisle,
işlenmesi hâlinde, cezanın alt sınırı bir yıldan az olamaz.

(4) Ceza, hakaretin alenen işlenmesi hâlinde, altıda biri; basın ve yayın yoluyla işlenmesi hâlinde, üçte biri oranında artırılır.

(5) Kurul hâlinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret edilmesi hâlinde suç, kurulu oluşturan üyelere karşı işlenmiş sayılır.


Ateiste imamsız, namazsız, papazsız, duasız defin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder