6 Eylül 2011 Salı

Türkiye Bilimsel Ateistler Birliği (T.B.A.B)

Tüm ateistleri ve ateist grupları, bilimsel ateizm temelinde ortak hareket etmeye çağırıyoruz.

Bütün dünyada ve bu arada özellikle Türkiye’de, toplumun dinsel yeniden şekillenme süreci yaşadığına; dinsel eğilimlerin toplumda giderek güçlendiğine tanık oluyoruz.


Bu durum, kaçınılmaz olarak, bütün dünyada, ateistlerin kişisel özgürlük alanlarının belirlenmesi çabalarının yoğunlaşmasına yol açmak
tadır.

Biz Türkiye’deki ateistler, bu alandaki teorik çalışmalarımızı, bir Konferans ile sonuçlandırmayı umuyoruz.

“Bilimsel Ateistler Manifestosu”nu biçimlendirmeye yönelik çalışma ve tartışmaları bir kampanya halinde yürütebilmek için, kapıları sadece ateist olanlara açık olan, “Türkiye Bilimsel Ateistler Birliği” adı altında bir Yazışma Grubu oluşturduk. Dünyanın her yerindeki ateistler bu yazışma grubuna katılabilirler.

Yazışma grubumuza, sadece, kendilerini her tür “din” ve “dini inanç” dışında olan bir ateist olarak niteleyenlerin katılabileceği kuralını vurgulamak istiyoruz. Yazışma platformu sadece ateistlere açık olacaktır ve bu nedenle de onların yazıları ön denetimden geçmeden yayınlanacaktır.

Ateistlerin, sadece kendilerine özgü ve kendilerini orada tamamen özgür hissedecekleri alanlara büyük bir ihtiyaç bulunduğunu düşünüyoruz.

Bilimsel Ateistlerin Manifestosu türünde bir metin taslağının zaman içinde hazırlanmasını ve tartışmaya açılmasını umuyoruz.

Türkiye Bilimsel Ateistler Birliği (T.B.A.B) yazışma Grubu, Türkiye ve dünyadaki tüm ateist yazın ortamlarıyla ortak tavır sergilemeye (ortak konuları tartışmaya, ana konuların ortak hale getirilmesine…) çaba gösterecektir.

Cenazelerinin defin edilmesi sırasında ateistlere özgü etik bir çerçevenin oluşturulabilmesini önemsiyoruz. Ateistlerin cenaze törenlerinin İslam Camilerinden, Hiristiyan Kiliselerinden, Alevi-Bektaşi Cemev’inden kaldırılmasını istemiyoruz. Ateistler için dini bir ritüeli reddediyor; bu amaçla Ateistler için defin töreninde, "imama hayır, namaza hayır, papaza hayır" diyoruz. "Vasiyete Bağlı Defin Hakkı!" istemi temelinde bir kampanya yürütüyoruz.

Bu kampanyaların, ateistlerin etik değerlerini ve günümüze ait özgürlük taleplerini formüle etmelerine hizmet etmesini bekliyoruz.




Türkiye Bilimsel Ateistler Birliği - T.B.A.B

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder