8 Ağustos 2013 Perşembe

İslam: Çocuk Gelinleri Meşrulaştıran Bir Din!


Eski toplumun evlilik ilişki biçimleri ve bireyin "aidiyet" konumu, "beşik kertmesi"nden "çocuk kadınlar" noktasına değin, karşımıza bir dizi sosyal sorun çıkarmaktadır.

Özellikle "kız çocuğu"nu doğuştan veya 5-7 yaş arası "kadın" statüsünde gören; "erkek çocuğu"nu doğuştan ve 5-7 yaş arası "erkek" statüsünde gören yaklaşımların geçerli olduğu toplum birimlerde, küçük yaşlarda evlilik ve-ya cinsel ilişki konusu daha yakıcı bir şekilde ortaya çıkmaktadır.

Toplumda "kuşak ayrımı"nın bulunmadığı yerlerde, "erkek" olanın hangi kuşak erkek olduğu; "kadın" olan hangi kuşak kadın olduğu hesaba katılmadan oluşan evlilik ilişkisinde, kayınbaba-gelin; kaynana damat; kayınbaba - torun çocuk düzeyindeki kişiler arasında da bir cinsel ilişki varlığı saptanmaktadır.

Bu tür konular, her toplum ve dönem bakımından değişken olan soyut "ahlaki değerler" açısından değil; sosyal süreçler bakımından ele alınmalıdır.

İslam peygamberinin "6 yaşındaki Aişe anamız ile nişan veya evliliği", tekil bir konu değildir ve bunu sadece Muhammed'e özgü bir olay gibi görüp-göstermek bilimsel ateist tutuma uygun değildir.

Kız çocuk evliliği ve genel olarak çocuk evliliği, farklı toplum ve dinlerde de bulunmaktadır.

Muhammed döneminde, yaşlı erkek-kız çocuğu türü evlilik ilişkilerinin tek örneği Muhammed-Aişe örneği değildi.

İslamın bu noktada eleştirilmesi gereken asıl yanı, geçmişte kalması gereken bir evlilik türünü günümüzde de "Allah kanunu" diye uygulamaya ve uygulatmaya çalışmasıdır.
 
                                          ***
 İslam'ın "anavatanları"nda çocuk evliliğinin devamını isteyen "mümin kadın"lar...

Eğitimi, "Kuran"- "İman"- "Muhammed" diye verirseniz, böyle gönüllü "mümin kadın"lar yaratırsınız...

Peki...


Yine de burada şöyle bir soru var:

Yemen'de bir "referandum" yapılsa...

Çoğunluk "9 yaşlarındaki Aişe ile Muhammed'in evliliği"ni, İslami Şeriatın "sünnet" geleneği olarak devam ettirme kararı alsa...

Burada "Demokrasi" konumuzun neresinde duracak?

Yanıtlamaya değer bir soru...
 

 
Yemen Child Brides

Yemeni women hold up the Quran and Arabic placard reading "yes to the legal rights of the Muslim woman" as they take part in a protest outside the parliament in San'a, Sunday, March 21, 2010. Some of Yemen's most influential Islamic leaders, including one the U.S. says mentored Osama bin Laden, have declared supporters of a ban on child brides to be apostates. The religious decree, issued Sunday, deeply imperils efforts to salvage legislation that would make it illegal for those under the age of 17 to marry. (AP Photo) AP

 **
 
Yemenli kadınlar çocuk evliliğinin yasaklanmasına karşı

Kaide'nin yeni kalesi olarak görülen Yemen'de hükümet 17 yaş altındaki kızların evlendirilmesini yasaklamaya kalkışınca aşırı İslamcı kadınlar ayaklandı.

İslamcı muhalefet partilerinin kampany
a yapıp, otobüslerle başkent Sanaa'daki meclis binasının önüne getirdiği binlerce çarşaflı kadın 'Allah'ın izin verdiğini yasaklamayın', 'Haklar ve özgürlükler kisvesiyle Şeriat'ı çiğnemeyin' yazılı pankartlar açtı.http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=987055&CategoryID=81

 
                                           ***


Mısır'daki Selefi güruhu, "Peygambere var da, bize yok mu?" diye, "kız çocuk evliliğinin yasal hale getirilmesi"ni talep eden pankartlar taşıyorlarmış...
 
 
 An ultraconservative Egyptian cleric– who is part of the committee drafting Egypt’s new constitution– is suggesting the country drastically lower the age limit at which girls can marry, Egyptian media is reporting.

According to BikyaMasr, cleric Yassi
r Barhami cited the Koran in stating that once a girl begins menstruating, usually around 14-years-old, she should begin having children.

Therefore, he reportedly explained, “it is permissible for the girl at the age of 9 or 10 to marry.”
http://www.theblaze.com/stories/will-new-democratic-egyptian-constitution-allow-9-year-old-girls-to-marry/
 
**




**


                                                         İran'da şok tartışma!

10 yaşındaki kız çocukları...
Uluslararası kamuoyu İran parlamentosunda 10 yaşın altındaki kız çocukların evlenmesinin önünü açan bir öneriyi tartışıyor.

Parlamentoya göre 10 yaşın altındaki çocukların evlenmesinin yasaklanması İslami kurallara aykırı. İnternette parlamentoya karşı bir kampanya başlatıldı. Tüm dünyaya yayılan dilekçe, İran'da 10 yaşın altındaki kız çocuklarına evlilik yolunu açan yasaya "dur" diyor.

"10 yaşın altındaki kız çocuklarının evlenmesinin yasaklanması İslami kurallara aykırı." Bu tartışmalı çıkış İran parlamentosundan...

Parlamento bir açıklamasında "10 yaşın altındaki kız çocuklarının evlenmesinin yasaklanması illegal" diyor.

Yani bir anlamda 10 yaşından küçük kızlara evlilik yolunu açan yasa için düğmeye basılıyor.

Uluslararası kamuoyu tepkili. Bu tepki de internet üzerinden bir kampanya ile dile getiriliyor. Bu dilekçe, İran yönetimine "10 yaşın altındaki kızlar için evliliği yasallaştırmayın" diye sesleniyor. Sadece başlık değil, fotoğraftaki kız çocuğunun gözleri de o yakarışı taşıyor.

Dilekçede 10 yaşın altındaki kız çocuklarının evliliğe hazır olmadığı vurgusu var.

O yaştaki kız çocuklarının cinsel ilişki ve çocuk taşımak için çok küçük olduklarının altı çiziliyor.

"Şeriat kuralları bu yasayı destekliyor" diyen İran parlamentosuna Kuran'dan alıntıyla örnek verilmiş.

Kuran'da "9 yaşındaki çocukların evliliğin 'güçlü taahhüdünü' anlayamayacakları"na yönelik sözler anımsatılmış.

Böyle bir yasa ile çocuk istismarı, pedofili ve tecavüzün yasal hale geleceği yönünde uyarılar yapılıyor.

40 bin imza toplanınca dilekçe, İran parlamentosuna gönderilecek.

İmza sayısı 36 bini geçmiş durumda.

1979 İslam devriminden önce İran'da kız çocukları için evlilik yaşı 16'ydı.

18 yaşındaki gençler yetişkin sınıfına girmiyordu. Ancak devrim sonrası yasalarda ergenlik başlama yaşı kızlar için 9, erkekler için 15 olarak kabul ediliyor. (CNN)
http://dunya.milliyet.com.tr/iran-da-sok-tartisma-10-yasindaki-kiz-cocuklari-/dunya/dunyadetay/22.08.2012/1584667/default.htm
 
 
İran'ın Çocuk Gelinleri
                                                                
                                                                       ***

 
 BIKANER---23-04-2009(no mre balika vadhu) school childern in bikaner displaying slogans, spreading message to stop child marriage days before akshya tritya DINESH GUPTA BIKANER -----09414253300

 
**

Yemen'de "çocuk evliliğine karşı mücadele" eden kadınların olması umut verici...


 

 

  
**


 



S. Arabistan Büyük Müftüsü:

"Evlenmek için 25 yaşını bekleyenler fena halde yanılıyor. 10 yaşında evlenilebilir..."

Sivri çıkışlarıyla bilinen Suudi Arabistan ın Büyük Müftüsü Şeyh Abdülaziz el eş-Şeyh den , bu kez de 10 yaşındaki kızların evlenebil
eceği açıklaması geldi.

Sivri açıklamalarıyla bilinen Eş-Şeyh , bu kez kızların evlenme yaşıyla ilgili konuştu ve kriter olarak "Aileleri tarafından iyi yetiştirilen kızlar" dedi.

Müftü Eş-Şeyh in Avustralya gazetesi The World Observer a yaptığı açıklama şöyle:
25 İ BEKLEYENLER YANILIYOR

"Evlenmek için 25 yaşını bekleyenler fena halde yanılıyor. Annelerimiz ve büyükannelerimiz 12 yaşına bile gelmeden evlendiler. Aileleri tarafından iyi yetiştirilen kızlar o yaşta dahi evlilik görevlerinin tümünü yerine getirebilirler."
                                                         


**
 

Cinsel saldırı suçlamasıyla içerde...
7 yaşında kız çocuğundan da cinsellik algılıyor!

10 aydır tutuklu
10 Aralık 2011 tarihinden bu yana tutuklu bulunan Cübbeli Ahmet Hoca, "Haksız çıkar sağlamak için kurulan örgüte yardım etmek", " insan ticareti yapmak", "cinsel saldırı" ve "hürriyetten yoksun bırakmak' suçlarından tutuklu olarak yargılanıyor.

***
Tam 316 gündür cezaevinde bulunan Cübbeli Ahmet Hoca lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü, bir süredir cezaevinden cemaat üyelerine gönderdiği ilginç mektuplara bir yenisini daha ekledi. Daha önce Saba Tümer için "O dünyada çok gülen ama ahiretteki durumu bizce bilinmeyen kadın" diyen, eski Fenerbahçeli futbolcu için de "gavur" ifadesini kullanan Cübbeli Ahmet Hoca, bu haftaki mektubunda da 7 yaşındaki çocuklara bile el öptürmemelerini tembihledi.

Cemaat üyelerinin bayramını kutlayan Cübbeli Ahmet Hoca, "Size nikahı ebediyyen haram olmayan hala, teyze, amca ve dayı kızları ile baldız, enişte, kayınbiraderle birlikte oturmamanız, bir sofrada yememenizi, haremliğe selamlığa azami derecede riayet etmenizi şiddetle vasiyet ederim. Yedi yaştan yukarı yahut aşağı olsa da gösterişli olan kız yavrularımıza el öptürmememizi de özellikle tembih ederim" dedi.

** 







 

 Kız bebekleri cinsel istismardan korumak için, Suudi din adamı Şeyh Abdullah Davud, ebeveynlerin kız bebeklere de türban takmaları fetvasını verdi....

**
 

"Muhammed'le gerdeğe girdiğinde, Aişe 9 yaşında değil, 18'inden gün almıştı..." diye İslam'ı düzeltmeye çaşılan reformatörler boşa kürek çekiyor...

İslamizm için, beşikteki kız çocuğu da, "kadın"dır ve 9'unda olmasa 13'de, o da olmasa 15'inde gerdeğe girilir!

Bebekleri türbana sokmanın altında işte bu cinsel yaklaşım var...






 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder