7 Ağustos 2013 Çarşamba

Sözde Ateizmi Mahkum Edelim!






 İmamsız, İmansız, Papazsız, Namazsız, Duasız, Kilisesiz, Camisiz...
 
 Vasiyete Bağlı Defin Hakkı ! 

 


    Şu ülkede, "Dinsiz yaşayıp Dinsiz defnedilen" kaç aydınımız var? 

    Yurtdışında ölmüş olan Nazım Hikmet ve benzeri sürgün ölümlerini dışarda tutarsak, koca memlekette Aziz Nesin dışında, bu noktada, cenaze töreninde, sözü ile eylemi tutarlı çok fazla örneğimiz ortaya çıkmamış gibi... 

   Hikmet Kıvılcımlı'dan Behice Boran'a kadar materyalist ve tanrı tanımaz olarak tanınan çok sayıda önder kişinin cenazesi bir Cami'de yapılan dinsel törenle sonuçlanmıştır. Burada onları suçlamıyor; bir olguyu tanımlamak istiyoruz.

  Bu noktada, tekil ve ender olan örnekler, bir ateistin dinsel tören yapılmadan defnedilmesidir.

   Ne yazık ki, yaygın ve genel olan uygulama, ateistler için, dinsel törenlerin yapıldığı cenaze törenleri olmaya devam ediyor. İnsanların bütün ömürlerini ateist geçirdikten sonra, bir camide İslami veya bir kilisede İsevi törenle defnedilmesi ona karşı yapılan çok "kötü" bir davranış gibi geliyor bize.

   Katledilmesinden sonra, "İsa'ya inandığı" iddiasıyla Hrant Dink'in cenazesi de, kilise'de dinsel bir törenden geçerek gömülmüştü. Bu, hayatları boyunca ateist olarak , dinsel ayrılık ve dinsel bağlılığa karşı çıkarak yaşayanların anısına karşı yapılan çok büyük bir haksızlıktır...

   Kolektif bir çaba ile ateist cenaze törenleri için bir metin çıkaralım...
 
   Bir "vasiyetname" türü belge olsun bu... 

   İnsan sağken, aklı yerinde iken yazılı bir metin imzalasın; ölünce de bu yazılı talebi uygulansın...

   "Ölüm töreni vasiyeti"nin hukuki bir çerçevesi de olsun. Hem "ölü sahipleri" çevreleri bakımından zor durumda kalmasın. Ve fakat hem de, ömrü ateist geçmiş bir insana karşı haksızlık edilmemiş olsun. 

   Biz ateistler, bu toplumda sadece "ölene kadar ateist" kalabiliyoruz; ödüğümüzde ise, savunmasız durumda iken, toplum ve devlet tarafından cenaze töreni sırasında "dindar" kişiler kapsamına dahil olmaya zorlanıyoruz...

   İsteğimiz dışında kimliklerimize "İslam" ibaresi yazan devlet tarafından; tüm ömrümüz boyunca istemediğimiz halde hergün sabahtan geceye kadar 5 vakit ezanını dinlemeye zorlandığımız Cami'de, bizler için "abdestsiz namaz"lar kıldırılmasını; din adamları önderliğinde bizler için dini tören düzenlenmesini, yokluğumuzda varlığımıza yöneltilen bir saldırı addediyoruz.

   Biz ateistler, acısını daha yaşarken tatmaya başladığımız bu alçaltıcı duruma düşmeyi artık ortadan kaldırmak istiyoruz. İçimizde, öldüğümüzde başımıza geleceği düşünerek kapıldığımız bu korku ve üzüntü ile yaşamak zorunda değiliz. 

   Tüm ateistlere anımsatıyoruz ki, bir ateistin cenaze törenine başlama noktası olarak "Cami'de randevu" verme tutumu; verilen bu randevuya giderek "Cami'de abdestsiz namaz kılmak" üzere saf tutma veya bu ayini farklı biçimlerde, isteksizce de olsa, kabullenme tutumları hatalıdır. 

  Böyle bir durumda, cenaze töreni yapılan ateistin tüm moral değerlerine karşı bir suç işlenmektedir. 

   Katılımcı ateistler için de, çok ciddi bir tutarsızlık oluşturan bu duruma artık son vermek istiyoruz.

 Dini Törensiz Defin Vasiyeti !

 Ateist'in Ölü Bedeni Ateist Anlayışa Uygun Defnedilsin!
 

**
 
 
 

İslam terminolojisi üzerinden çaktırmadan "marksizm"!
Veya "Marksizm" ile "İslamizm"in uyumuna inanmak...
 

Bu konuşma o kadar "din temelli" bir konuşma olmuş ki...

“Eyüp Konuşması”ndan sonra Kıvılcımlı tutuklanmış ve Vatan Partisi’ne de “Dini politikaya alet etme” iddiası temelinde kapatma davası açılmıştır...

**


**


Kılıçdaroğlu, Avrupa'yı Ortaçağ'dan kurtaran durumun İslam sonrası gelişen bilim olduğunu belirterek "Hz. Muhammed en büyük devrimcidir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hazreti Muhammed'in dünyadaki en büyük devrimci olduğunu, Avrupa'yı Or
taçağ'dan İslam sonrası gelişen bilimin kurtardığını belirterek, "Bugün geride kalınmışsa bu sorgulanmalı" dedi.

"Din mezheplere indirildi" eleştirisi de yapan Kılıçdaroğlu, siyasetçilerin dini alana girmesini büyük haksızlık olduğunu savundu.

                                                                        **
 
 
 
 
 
                                     Buradan ateizm çıkar mı?
 
 
                                       
 
                                     
 İstanbul'un ateist ünlülerinde otomatik talimat gibi.... 
Önce Şişli-Teşvikiye Camii durağı..... 
Kıl orada apdestsiz cenaze namazını... 
Oku el fatihaları... 
Oradan istediğin yere defnet!

 


                 




   

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder