9 Eylül 2013 Pazartesi

İslam'ın Kuran'ında "Din Kardeşliği" Ve "Din Düşmanlığı"

"İslam"ın propagandistleri tarafından  "barış, kardeşlik, hoşgörü dini" diye tanıtılan İslam'ın Kuran'ında, bu dinin de, "tüm insanlar" için değil, sadece "Müslüman" olanlara ait bir din olduğunu görüyoruz.İslam da, tıpkı Musevilik gibi, sadece "bir bölüm"ün "dost"luğunu üstlenir ve ötekilere "düşman"lık öğütler...Museviliği "ilk ten tanrıcı din" diye tanıtan İslam'ın Allah'ı da, tıpkı Musevi Tanrısı gibi, sadece "öz ümmeti"nin "allah" veya "tanrısı" olarak şekillenmiştir...
 
Bu nedenle de, bu dinlerin, "farklı"lara karşı "düşman"lık yaymaları ve "düşman olarak kalma"yı öğütlemeleri bir bakıma, yapısal bir sorundur.Farklı tercümelerde, ne kadar "yumuşatılmış" olursa olsun, aşağıdaki Kuran bölümlerinde, Müslüman olmayanlar için, yaklaşımın ne olduğu görülmektedir. 
 
Kuvvetli olduklarında Müslüman olmayanları öldürmeyi de öğütleyen Kuran'a göre, kimin "cehennemlik" olduğu; "çılgın ateşin arkadaşları" olduğu hususunu, her sıradan Müslim bile yargılar ve sonuçlandırır; bu saptamasına göre de, "cehennemlik" olduğuna kani olduğunun ardından "rahmet" dilemez; cenaze namazını kılmaz; kabrini ziyaret etmez, vb...

Kuran 9:113 - Tevbe Suresi 113. Ayet
 
Diyanet Vakfı
TEVBE 113. (Kâfir olarak ölüp) cehennem ehli oldukları onlara açıkça belli olduktan sonra, akraba dahi olsalar, (Allah’a) ortak koşanlar için af dilemek ne peygambere yaraşır ne de inananlara.
 
Diyanet İşleri
TEVBE 9/113. Cehennemlik oldukları anlaşıldıktan sonra, akraba bile olsalar, puta tapanlar için mağfiret dilemek Peygamber’e ve müminlere yaraşmaz.
 
Yaşar Nuri Öztürk
TEVBE 113.Akraba bile olsalar, cehennem halkı oldukları açıkça belli olduktan sonra müşrikler için af dilemek ne peygambere yakışır ne de iman edenlere.
 
Elmalılı Hamdi Yazır
Ne Peygambere ne iyman edenlere, akrıba bile olsalar Cehennemlik oldukları onlara tebeyyün ettikten sonra müşrikler için istiğfar etmek yoktur

Kuran 9:84 - Tevbe Suresi 84. Ayet
 
Diyanet Vakfı
TEVBE 84. Onlardan ölmüş olan hiçbirine asla namaz kılma; onun kabri başında da durma! Çünkü onlar, Allah ve Resûlünü inkâr ettiler ve fâsık olarak öldüler.
 
Diyanet İşleri
TEVBE 9/84. Onlardan ölen kimsenin namazını sakın kılma, mezarı başında da durma! Çünkü onlar Allah’ı ve peygamberini inkar ettiler, fasık olarak öldüler.
 
Yaşar Nuri Öztürk
TEVBE 84.Onlardan ölen biri üzerine sonsuza dek dua etme; böyle birinin mezarı başında da durma! Bunlar Allah’a ve resulüne nankörlük ettiler ve yoldan sapmış olarak ölüp gittiler.
 
Elmalılı Hamdi Yazır
Ve içlerinde ölen birinin ebedâ namazını kılma ve kabrinin üzerinde durma, çünkü onlar Allahı ve Resulünü tanımadılar ve kâfir olarak can verdiler


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder